Kui tavaliselt juuakse teevett, mis on lehtede-marjade jms poolt läbi immutatud, siis matcha näol on tegu pulbriga, mida tarbitakse vees lahustununa.
Matcha on rohelisest teest jahvatatud peen pulber, mida kasutatakse peale tee ka toiduvärvina erinevate maiustuste peal. Tõsi, matcha on väga ilus roheline.
Kuna teed juues tarbitakse ära ka pulber, siis saab jooja rohkem kasu tee tervislikest omadustest. Võrreldes tavalise rohelise teega saab matchat juues vähemalt 3 korda suurema EGCG koguse. EGCG on antioksüdant, mis aeglustab/takistab molekulide oksüdatsiooni. Tänu sellele ei teki liigselt vabu radikaale, mis rakke kahjustaksid.
Matcha on rohelisest teest jahvatatud peen pulber, mida kasutatakse peale tee ka toiduvärvina erinevate maiustuste peal. Tõsi, matcha on väga ilus roheline.
Kuna teed juues tarbitakse ära ka pulber, siis saab jooja rohkem kasu tee tervislikest omadustest. Võrreldes tavalise rohelise teega saab matchat juues vähemalt 3 korda suurema EGCG koguse. EGCG on antioksüdant, mis aeglustab/takistab molekulide oksüdatsiooni. Tänu sellele ei teki liigselt vabu radikaale, mis rakke kahjustaksid.
Eestist saab matchat osta aadressil www.umami.ee - kiidan nende kiiret ja head teenindust. Tellisin sealt veebruaris ühe purgikese. Algselt meenutas pulbrilõhn mulle merd ja vetikaid, kuid üpris kiiresti harjub lõhna ja maitsega ära. Mulle väga kange tee ei meeldi, seega ühe tassi vee peale kasutan umbes 0.5 tl matchat.
Ühesõnaga, soovitan kõigil vähemalt proovida.
Allikad:
1. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0021967303011336
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Matcha
3. http://www.umami.ee
4. http://et.wikipedia.org/wiki/Antioksüdant
Ühesõnaga, soovitan kõigil vähemalt proovida.
Allikad:
1. http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0021967303011336
2. http://en.wikipedia.org/wiki/Matcha
3. http://www.umami.ee
4. http://et.wikipedia.org/wiki/Antioksüdant
No comments:
Post a Comment